Το χειρότερο και πιο βρώμικο ξενοδοχείο στον κόσμο, που το «πουλάει». Στη φωτογραφία ο πελάτης πριν και μετά τη διαμονή

47389
Το ξενοδοχείο Hans Brinker Budget Hotel στο Άμστερνταμ έχει πάρει τον τίτλο του χειρότερου ξενοδοχείου στον κόσμο και όχι άδικα.

Οι ιδιοκτήτες το χαρακτηρίζουν ως ένα «κατά λάθος φιλικό προς το περιβάλλον» ξενοδοχείο, καθώς δεν διαθέτει βασικές ανέσεις και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μην καταναλώνεται πολύ ενέργεια. Το Hans Brinker Budget Hotel είναι περισσότερο μια δοκιμασία παρά ένας χώρος διαμονής και ξεκούρασης.
Το σλόγκαν του ξενοδοχείου είναι ότι «δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε».
Ακόμη και αυτοί παραδέχονται ότι ο ύπνος σε ένα sleeping bag στο δρόμο είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Το προσωπικό κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα για τους πελάτες και όπως λένε χαίρονται όταν ακούν παράπονα.
Δεν υπάρχει ασανσέρ και έτσι, σε όποιο όροφο και αν μένει ο πελάτης πρέπει να πάει με τα πόδια. «Το φιλικό προς το περιβάλλον «ασανσέρ» διαβεβαιώνει ότι η μόνη ενέργεια που θα καταναλωθεί είναι του επισκέπτη για να ανέβει την σκάλα», αναφέρεται σε διαφημιστικό του ξενοδοχείου.

Πώς μπαίνουν και πώς βγαίνουν οι πελάτες από το ξενοδοχείο

Η «σουίτα» του ξενοδοχείου δεν είναι άνετη όπως κάποιος θα φανταζόταν. Κουκέτες στριμωγμένες σε ένα δωμάτιο διατίθενται για την φιλοξενία 7 ανθρώπων.
Τηλεόραση, τηλέφωνο και mini-bar δεν υπάρχουν «παρά μόνο στη φαντασία του πελάτη, αφού έτσι θα σωθεί ο πλανήτης».
Και φυσικά δεν υπάρχει φωτισμός, ούτε κλιματισμός. «Υπάρχει φυσικός φιλικός προς το περιβάλλον κλιματισμός που είναι πολύ εύκολος στη χρήση.» Και δεν είναι άλλος από το παράθυρο.
Αυτό που κάνει το ξενοδοχείο ακόμη πιο ακραίο είναι η τουαλέτα. Δεν υπάρχει χαρτί. Το παγωμένο νερό του ντουζ τρέχει με το σταγονόμετρο. Σε διαφημιστικό του ξενοδοχείου οι ιδιοκτήτες παροτρύνουν τους πελάτες να παρατήσουν την πετσέτα τους στο μπάνιο, την οποία φυσικά και δεν θα πλύνουν.

Διαθέτει και δωρεάν internet με τον κωδικό του γείτονα. Επίσης, υπάρχει μόνο μια καμαριέρα που δεν καθαρίζει 127 δωμάτια.

Εάν δεν έχουν πετσέτα, μπορούν να στεγνώσουν με την κουρτίνα του μπάνιου.
Όπως λένε, φροντίζουν για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. «Προσοχή. Μανιακοί με την καθαριότητα, κάνετε τον κόσμο πάρα πολύ καθαρό. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με την βρωμιά για να αποκτήσουμε αντισώματα στα επικίνδυνα βακτήρια. Το Hans Brinker Budget Hotel είναι περήφανο που είναι βρώμικο και έχει πολλά βακτήρια. Μόνο ένα βράδυ στο ξενοδοχείο μας μπορεί να ενισχύσει φυσικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα», αναφέρεται σε διαφημιστικό του hostel.

Οι παροχές που έχει το ξενοδοχείο

Το μπαρ του Hans Brinker Budget Hotel σερβίρει φιλικά προς το περιβάλλον ποτά, τονίζοντας ότι «ούτε σταγόνα δεν θα πάει χαμένη». Ο μπάρμαν μαζεύει με μια πετσέτα ό,τι έχει στάξει στον πάγκο και στη συνέχεια την στύβει σε ένα ποτήρι.
Φυσικά όπως στα περισσότερα ξενοδοχεία, υπάρχουν χώροι γυμναστηρίου και spa, με τη μόνη διαφορά ότι στο Hans Brinker Budget Hotel δεν έχουν καθόλου εξοπλισμό.
Οι πελάτες μπορούν να φάνε γεύμα που έχει ετοιμαστεί σε 5 λεπτά με σπεσιαλιτέ τους τα αυγά με τσόφλια.
Κατεστραμμένα πιρούνια, σπασμένες κούπες και καρέκλες χωρίς πόδια συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του χειρότερου ξενοδοχείου στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά η ωμή ειλικρίνεια των ιδιοκτητών, εκτιμάται από τους πελάτες που πάνε για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.
Το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 22-53 δολάρια το βράδυ ανάλογα με το δωμάτιο.
Οι ιδιοκτήτες προειδοποιούν «Όσοι επιθυμούν να μείνουν στο Hans Brinker Budget Hotel, το κάνουν με δική τους ευθύνη. Δεν ευθύνεται το ξενοδοχείο για τυχόν τροφική δηλητηρίαση, ψυχικές βλάβες, ασθένειες, απώλεια άκρων, και ασθένειες που εμφανίστηκαν τον 18ο αιώνα».

Δείτε το βίντεο με το εσωτερικό του ξενοδοχείου και τις παροχές που δεν έχει: 

Διαβάστε επίσης: Το πολυτελές ξενοδοχείο που πάτωσε και έγινε «Το καζίνο της Πάρνηθας». Ο θλιμμένος παίκτης που με 50 δρχ κέρδισε 60 εκατομμύρια. Ο Καζαντζίδης και οι πολιτικοί καυγάδες