Απλό τεστ που αποκαλύπτει εάν σας λείπει ύπνος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτάλι

20265

Είχατε ποτέ κάποια από εκείνες τις ημέρες κατά τις οποίες, παρότι κοιμηθήκατε αρκετές ώρες, ξυπνήσατε και αισθανόσασταν κουρασμένοι; ‘Η να είχατε κοιμηθεί μόλις τρεις ώρες και παρόλα αυτά να ήσασταν γεμάτοι ενέργεια;

Μερικές φορές, τα θέματα του ύπνου μπορεί να μας μπερδεύουν. ‘Ομως αν θέλετε να εξακριβώσετε εάν κοιμάστε καλά ή όχι, υπάρχει ένα απλό τεστ που θα λύσει όλες τις απορίες.
Ο αμερικανός δημοσιογράφος για ιατρικά θέματα Μάικλ Μόσλι γράφει ότι «παρ’ ότι ακούγεται παράλογο, βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία».
Εκείνο που χρειάζεται είναι να ξαπλώσετε σε ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο το απόγευμα και να κρατήσετε ένα κουτάλι στο χέρι σας, στην άκρη του κρεβατιού.
Στο πάτωμα, από κάτω, βάλτε έναν μεταλλικό δίσκο, ελέγξτε την ώρα και κλείστε τα μάτια σας.
Όταν αποκοιμηθείτε, το κουτάλι θα πέσει από τα δάχτυλά σας και θα χτυπήσει τον δίσκο, ούτως ώστε να ξυπνήσετε.
Τότε, τσεκάρετε την ώρα για να διαπιστώσετε πόσο χρειαστήκατε για να βυθιστείτε στον ύπνο.

Εάν κοιμηθήκατε μέσα σε πέντε λεπτά από τη στιγμή που κλείσατε τα μάτια σας, τότε έχετε σοβαρή έλλειψη ύπνου.
Εάν χρειάσθηκαν δέκα λεπτά, υπάρχει πρόβλημα.
Οτιδήποτε άνω των 15 λεπτών, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα με τον ύπνο σας.
Όπως γράφει ο Μόσλι, ακόμα και τη νύχτα, εάν βυθιστείτε στον ύπνο αμέσως μόλις ακουμπήσει στο μαξιλάρι το κεφάλι σας, έχετε μια ισχυρή ένδειξη ότι δεν κοιμάστε αρκετά.
‘Η, εάν θέλετε να αποφύγετε το κουτάλι και τον δίσκο, μπορείτε να βάλετε το ξυπνητήρι να χτυπήσει 15 λεπτά αφότου πέσετε στο κρεβάτι για να διαπιστώσετε εάν θα έχετε αποκοιμηθεί πριν χτυπήσει.