Εγκυμοσύνη και οδήγηση. Ποιο μήνα της κύησης είναι πιο επικίνδυνη η οδήγηση και γιατί; Πότε δεν πρέπει να οδηγούν

1119
Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μπορεί να συνεχίσει τις ασχολίες της κανονικά, εφόσον δεν έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές.

Όσο η εγκυμοσύνη προχωράει και η κοιλιά μεγαλώνει, οι κινήσεις δυσκολεύουν.
Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στις εγκύους που οδηγούν, καθώς δεν υπάρχει η ίδια άνεση.
Είναι πιο επιφυλακτικές και οδηγούν με μικρότερη ταχύτητα και μεγαλύτερη προσοχή.
Ερευνητές από τον Καναδά, εξέτασαν τον τρόπο οδήγησης των εγκύων και κατέληξαν ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες εμπλοκής της σε τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα, στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μια στις πενήντα εγκύους τυχαίνει σε σοβαρά τρακαρίσματα, που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή της ίδιας και του παιδιού ή ενδέχεται να μείνουν μόνιμα προβλήματα.
Στατιστικά οι γυναίκες που εμπλέκονται σε ατυχήματα διανύουν το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.
Οι ερευνητές το αποδίδουν στα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, δηλαδή στην ναυτία, στην κόπωση, στην αϋπνία, στον πόνο και στην απόσπαση προσοχής.
Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, δείχνουν ότι επηρεάζουν τις μέλλουσες μητέρες όταν οδηγούν και όχι όταν περπατούν ή ασχολούνται με κάποια άλλη δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες χρειάζεται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην οδήγηση.
Η ζώνη ασφαλείας είναι απαραίτητη. Προσοχή όμως, το κάτω μέρος της δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω στην κοιλιά, αλλά κάτω από αυτήν.
Σημαντική είναι και η ενυδάτωση του οργανισμού, ακόμη περισσότερο όσον αφορά στις εγκύους που έχουν να διανύσουν μεγάλη απόσταση. Επίσης, χρειάζεται συχνή στάση για περπάτημα, καθώς τα πόδια των εγκύων μουδιάζουν συχνά όταν μένουν ακίνητα.
Καλό είναι οι έγκυες να οδηγούν με συντροφιά στο αυτοκίνητο, ή αν είναι μόνες να έχουν ειδοποιήσει κάποιο κοντινό τους πρόσωπο για τον προορισμό τους και να έχουν το κινητό κοντά τους σε περίπτωση που χρειαστεί να τηλεφωνήσουν.
Για να είναι πιο βολική η καθιστή στάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μαξιλάρι για να υποστηρίζει τη μέση.
Τα τραντάγματα είναι καλό να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο, γ’ αυτό δεν είναι καλό να μπαίνει το αυτοκίνητο σε λακκούβες ή να ανεβαίνει σε πεζοδρόμια.
Οι ειδικοί προτείνουν σε γυναίκες με προχωρημένη εγκυμοσύνη να μην οδηγούν, ώστε να προστατευτούν και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους.
Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες της εγκυμοσύνης, είναι απαγορευτική η οδήγηση, καθώς μπορεί να φτάσει η ώρα του τοκετού νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Πώς αντιδρά ο κόσμος όταν βλέπει μια γυναίκα να θηλάζει δημόσια, αλλά και στη θέα μιας σέξι κοπέλας. Δείτε το κοινωνικό πείραμα

 

 

Διαβάστε επίσης: Ο μύθος ότι η εγκυμοσύνη «ανοίγει» την όρεξη. Πόσες επιπλέον θερμίδες χρειάζεται και από ποιες τροφές