Οι πανέμορφοι καταρράκτες στα χωριά της Πάργας. Δείτε από ψηλά τον άγνωστο φυσικό θησαυρό της περιοχής (βίντεο)

1801
Παρόλο που βρίσκεται στην Ήπειρο, η Πάργα θυμίζει νησί του Ιονίου. Οι όμορφες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια, αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε όμορφα κατάφυτα τοπία, την καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να δουν οι επισκέπτες της Πάργας είναι και το χωριό Ανθούσα που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την πόλη. Εκεί ο Αλή Πασάς που είχε διορίστηκε πασάς των Ιωαννίνων μέχρι τις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης, έχτισε ένα κάστρο για να μπορεί να παρακολουθεί την περιοχή, τη θάλασσα, αλλά και την πόλη της Πάργας που για πολλά χρόνια προσπαθούσε να κατακτήσει.
Πέρα όμως από τα ιστορικά αξιοθέατα, στο χωριό Ανθούσα, υπάρχουν και φυσικά μέρη που αξίζει να επισκεφτούν οι τουρίστες.
Περίπου 300 μέτρα από το κέντρο του χωριού, μέσα από ένα μικρό μονοπάτι, θα βρουν έναν όμορφο καταρράκτη που φτάνει περίπου τα 10 μέτρα. Τα νερά ρέουν από τα κατάφυτα βράχια που έχουν σχηματιστεί στην περιοχή.

Δείτε και τους δύο καταρράκτες από ψηλά μέσα από το βίντεο του συνεργάτη μας Λάζαρου Τσάτσου και της ιστοσελίδας του Epirustravel.eu που παρουσιάζει μαγευτικά τοπία της Ηπείρου:

Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το Μουσείο Ανεμόμυλος. Το σπίτι που βρισκόταν εκεί ο παλιός ανεμόμυλος μετατράπηκε σε μουσείο που έχει λαογραφικά αντικείμενα, ρούχα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή.

Καταρράκτη έχει και το χωριό Σκεπαστό που βρίσκεται περίπου μισή ώρα από την πόλη της Πάργας. Ο άγνωστος καταρράκτης κρύβεται μέσα στο δάσος του χωριού. Παρόλο που το μέγεθός του είναι μικρότερο από αυτό του καταρράκτη της Ανθούσας, είναι εξίσου εντυπωσιακός.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis
Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom.

 

Διαβάστε επίσης: Η πόλη που είναι γεμάτη με φωλιές πελαργών. Το μακρινό ταξίδι τους από την Αφρική για να αναπαραχθούν στη χώρα μας (drone)

 

Διαβάστε επίσης: Το άγνωστο δημιούργημα της φύσης στην Ήπειρο, κοντά στο Θεογέφυρο που κατέρρευσε. Γιατί οι ντόπιοι το αποκαλούν Διαβολογέφυρο; (drone)