Το «μυστικό» συστατικό που περιορίζει θεαματικά τα σημάδια της γήρανσης. Τι προτείνουν οι περισσότεροι δερματολόγοι

4456
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που καθώς κυλάνε τα χρόνια και οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, πανικοβάλλονται και αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη φθορά του χρόνου.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν κρέμες προσώπου και άλλες μεθόδους, για να εξαφανίσουν ή να μειώσουν τα σημάδια που «αποκαλύπτουν» την ηλικία τους.
Παρ’ όλο που υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει ένα αντιγηραντικό με ισχυρά αποτελέσματα. Το μυστικό βρίσκεται στη ρετινόλη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μελετημένα συστατικά που καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος. Αυτό υποστηρίζει ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Ο γενικός όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α, είναι τα ρετινοειδή. Έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και να μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο δέρμα.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα ρετινοειδή είναι δοκιμασμένα σε πραγματικές συνθήκες. Επιβεβαιώνουν ότι είναι από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά, που προλαμβάνουν και θεραπεύουν τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

Τα ρετινοειδή προσφέρουν αρκετά οφέλη στην όψη του δέρματος. Πέρα από τη δράση τους εναντίον της γήρανσης, μικραίνουν τους πόρους και βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής.
Απομακρύνουν επίσης και τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και προλαμβάνουν τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας, δηλαδή τις πανάδες.

Ποιος τύπος ρετινόλης είναι καλύτερος για τις περισσότερες επιδερμίδες
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ρετινοϊκό οξύ, που είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι το πιο αποτελεσματικό αντιγηραντικό προϊόν και μπορεί να εφαρμόζεται εφ’ όρου ζωής.

Συνήθως, τα προϊόντα που περιέχουν ρετινοϊκό οξύ, χρησιμοποιούνται κατά της φωτογήρανσης, του μελάσματος και των κηλίδων που εμφανίζονται από τον ήλιο και την ηλικία.

Προσοχή
Το ρετινοϊκό οξύ και γενικά τα ρετινοειδή, είναι πολύ ισχυρές ουσίες. Χορηγούνται είτε με συνταγή δερματολόγου είτε χωρίς. Και στις δύο περιπτώσεις, δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό στις ευαίσθητες περιοχές. Οι ευαίσθητες επιδερμίδες είναι πιο ευάλωτες.

Οι δερματολόγοι συστήνουν σε όσους τα χρησιμοποιούν, να εφαρμόζουν πάντα ενυδατική κρέμα μετά τη χρήση του προϊόντος με ρετινοϊκό οξύ. Η ενυδατική θα προλάβει ή θα μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος.

Κατά τις πρώτες εφαρμογές, χρησιμοποιήστε ποσότητα ίση με το μέγεθος μπιζελιού. Εφαρμόστε το προϊόν κατά προτίμηση βράδυ, μέρα παρά μέρα. Μόλις συνηθίσει η επιδερμίδα, εφαρμόστε το μία φορά την ημέρα.

Αν η επιδερμίδα εξακολουθεί να είναι ερεθισμένη, εφαρμόσετε τη ρετινόλη πάνω από την κρέμα νυκτός ή απευθυνθείτε σε δερματολόγο.
Και φυσικά κανείς δεν πρέπε να πιστέψει ότι μπορεί να κοροϊδέψει το χρόνο και τα σημάδια του. Μπορεί όμως να τα καθυστερήσει είτε με καλλυντικά ή με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που είναι και η καλύτερη λύση.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο ύπνος μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα. Τα κλασικά λάθη που γερνούν το πρόσωπο πρόωρα.

 

Διαβάστε επίσης: Συνταγές ομορφιάς από την εποχή της Κλεοπάτρας, που ισχύουν ακόμη, όπως το γάλα γαϊδούρας. Γιατί τις πολέμησε ο χριστιανισμός