Γιατί ο χειμώνας θεωρείται η εποχή που προκαλεί μεγαλύτερη ερωτική διέγερση; Τι συμβαίνει στους άνδρες;

5298

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί διάφορές έρευνες, σχετικά με την πιο ερωτική εποχή του χρόνου.
Πολλοί πιστεύουν ότι το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα λιγοστά ρούχα, είναι η εποχή που δημιουργεί μεγαλύτερη ερωτική διάθεση.
Όμως γερμανική έρευνα, υποστηρίζει ότι η πιο ερωτική εποχή είναι το φθινόπωρο, γιατί τα οιστρογόνα των γυναικών και η τεστοστερόνη των ανδρών βρίσκονται σε ανεβασμένα επίπεδα.
Τελικά, η επικρατέστερη άποψη είναι εκείνη που θέλει τον χειμώνα ως την πιο ερωτική εποχή.
Και αυτό γιατί το χειμώνα, νυχτώνει νωρίτερα με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να μένουν περισσότερο στο σπίτι και λόγω του κρύου να έρχονται πιο κοντά.
Άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τα ποσοστά συλλήψεων, που δείχνουν ότι τους χειμερινούς μήνες οι εγκυμοσύνες διπλασιάζονται.

Ο χειμώνας θεωρείται η πιο ερωτική εποχή, γιατί τα ποσοστά συλλήψεων αυξάνονται

Στηριζόμενοι σε αυτή την άποψη, οι επιστήμονες έλεγξαν και ανέλυσαν το σπέρμα μιας μερίδας αντρών κατά τη διάρκεια ενός χρόνου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χειμώνα, τα σπερματογραφήματα παρουσιάζονται πιο δυνατά με περισσότερη κινητικότητα.
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, τα σπερματοζωάρια είναι αδύναμα και σε μικρότερη συγκέντρωση, ενώ τον Νοέμβρη με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη, τα σπερματοζωάρια προσπαθούν κατά κάποιον τρόπο να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο.
Έτσι, ξεπερνούν το μέσο όρο αποδοτικότητάς τους, γι’ αυτό και παρατηρούνται τόσες εγκυμοσύνες το χειμώνα και γεννήσεις το καλοκαίρι.
Έρευνα από το πανεπιστήμιο Simon Fraser, που πραγματοποιήθηκε με την απάντηση ερωτηματολογίων, καταλήγει πως οι άντρες θεωρούν τις συντρόφους τους πιο ελκυστικές το χειμώνα, καθώς τα περισσότερα ρούχα εξάπτουν τη φαντασία τους.
Οι ειδικοί εξηγούν, ότι το κρύο ανεβάζει την τεστοστερόνη των ανδρών περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες εποχές.
Επίσης, το καλοκαίρι θεωρείται η εποχή των χωρισμών, ενώ ο χειμώνας η εποχή των νέων σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Το γράμμα που έκανε επτά δεκαετίες να φτάσει στον προορισμό του. Ο παραλήπτης ήταν πλέον 96 ετών και διάβασε με συγκίνηση τι του έγραφε η αγαπημένη του που ήταν έγκυος.