Απίστευτο βίντεο και όμως αληθινό. Γιγαντιαίο χταπόδι «καταπίνει» δύτη

22953
Γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού Ωκεανό παραλίγο να καταπιεί ολόκληρο έναν δύτη που το πλησίασε.

Κατά τη διάρκεια κατάδυσης στη νήσο Βανκούβερ στον Ειρηνικό Ωκεανό, τρεις δύτες παρατήρησαν το γιγαντιαίο χταπόδι να κρύβεται ανάμεσα στους βράχους.
Ο ένας από τους επαγγελματίες δύτες, πλησίασε στο τεράστιο χταπόδι και εκείνο άπλωσε αμέσως τα πλοκάμια του για να καταλάβει ποιος είναι κοντά. Σιγά σιγά το χταπόδι τράβηξε τον δύτη προς το μέρος του, μέχρι που άρπαξε το κεφάλι του και άρχισε να καλύπτει το πάνω μέρος του σώματός του. Αυτή την τακτική ακολουθεί με όλα τα θηράματά του.

Με τη βοήθεια του συνεργάτη του, ο δύτης κατάφερε να βγει από το στόμα του, χωρίς να το τραυματίσει ούτε φυσικά να τραυματιστεί ο ίδιος.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα από τον τρίτο δύτη που ήταν εκεί και το βίντεο έγινε viral:


Το μέσο γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού φτάνει σε μέγεθος τα 5 μέτρα μήκος και βάρος του τα 35 κιλά. Τα πλοκάμια του μπορούν να φτάσουν το μισό μέτρο. Το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν ένα χταπόδι 9 μέτρων και 272 κιλών. Είναι σαρκοφάγο και τρέφεται ακόμη και με καρχαρίες.
Έχει καφέ-κόκκινο χρώμα, αλλά εξαιτίας ειδικών κυττάρων στο δέρμα του, μπορεί να αλλάξει χρώμα και υφή και να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του. Έτσι, ξεγελάει τα θηράματά του και προστατεύεται από πιθανούς κινδύνους.
Θεωρείται ένα από τα πιο έξυπνα ασπόνδυλα. Μπορούν ακόμη και να ανοίξουν τις βαλβίδες δεξαμενών σε ενυδρεία και να καταστρέψουν ακριβό εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης: Χταπόδι έπνιξε δελφίνι όταν προσπάθησε να το φάει. Είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό

 

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε την εντυπωσιακή γέννηση ενός χταποδιού. Μέσα σε δευτερόλεπτα καμουφλαρίστηκε για να προστατευτεί από τους εχθρούς (βίντεο)