Έπιασε σκύλο που έπεφτε από τον ένατο όροφο και του έσωσε τη ζωή. Το διαδίκτυο τον ανακήρυξε ήρωα (βίντεο)

11248
Από τον ένατο όροφο πολυκατοικίας έπεσε μια σκυλίτσα, αλλά κατάφερε να σωθεί χάρη στη σωτήρια επέμβαση ενός άνδρα στην Βραζιλία. 

Το περιστατικό έγινε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Ribeirao Preto στο Sao Paolo. Ο Βραζιλιάνος Joao Augusto έμπαινε στη είσοδο των διαμερισμάτων, όταν παρατήρησε ότι στον ένατο όροφο ήταν μια σκυλίτσα που είχε κολλήσει στην εξωτερική πλευρά των κάγκελων στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος στον ένατο όροφο.  Η μικρή σκυλίτσα ράτσας Shih Tzu, που ακούει στο όνομα Mel, γάβγιζε και προσπαθούσε να ανέβει τα κάγκελα.

Ο νεαρός Augusto έτρεξε στον επιστάτη του κτιρίου για να ζητήσει ένα σεντόνι ή μια πετσέτα, κάπου να πέσει μέσα η σκυλίτσα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για καθυστερήσεις.
Ο Augusto στάθηκε στο δρόμο κάτω από το διαμέρισμα με τα χέρια ανοιχτά και περίμενε να πέσει ο σκύλος για να τον πιάσει.
Όπως σωστά είχε προβλέψει, ο σκύλος κάποια στιγμή δεν άντεξε και έπεσε από το μπαλκόνι, από ύψος 30 μέτρων.
Ο Augusto ανέκοψε την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο σκύλος κατά την πτώση του. Έπεσε πρώτα πάνω στο στήθος του και στη συνέχεια στο έδαφος. Η σκυλίτσα τρομαγμένη έφυγε τρέχοντας από το σημείο, αλλά χωρίς ούτε μια γρατζουνιά. Αν δεν ήταν εκεί ο νεαρός Augusto η σύγκρουση με το έδαφος θα ήταν μοιραία.

«Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το πιάσω αλλά μπορούσα να μετριάσω την ταχύτητα της πτώσης. Ήμουν στο έδαφος για μερικά δευτερόλεπτα αλλά ήταν από ανακούφιση. Νομίζω ότι ήμουν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω. Ήταν μια κοινή προσπάθεια με τον επιστάτη του κτιρίου, που έδρασε γρήγορα για να βοηθήσει το σκυλί. Είχε ευχάριστο τέλος», δήλωσε ο Augusto.

Το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της περιοχής έγινε αμέσως viral. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όταν έμαθε το περιστατικό, έβαλε προστατευτικό δίχτυ στο μπαλκόνι για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε επίσης: Πασκουάλε, ο σκύλος – καβοδέτης στο λιμάνι της Μυκόνου που έχει αφήσει άφωνους τους τουρίστες (βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: Συγκίνηση για τον νέο Χάτσικο. Ο αφοσιωμένος σκύλος που πηγαίνει κάθε μέρα στο νοσοκομείο που πέθανε το αφεντικό του