Απλά πράγματα που μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς και δημιουργούν αρνητική εικόνα στους άλλους, σύμφωνα με τους επιστήμονες

29890

Πολύχρονες έρευνες έχουν δείξει όταν υπάρχουν κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές που επηρεάζουν την εικόνα μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε λιγότερο ελκυστικοί και γοητευτικοί στους γύρω μας.

Η στάση σώματος

Κάτι που επηρεάζει πολύ την εικόνα μας στους άλλους, είναι η στάση του σώματος. Όταν έχουμε μια δυναμική στάση, φαινόμαστε περισσότερο ισχυροί, με κύρος και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Όταν όμως, το σώμα είναι σφιγμένο, τα χέρια σταυρωμένα, καμπουριάζουμε και γενικότερα δεν είμαστε ανοικτοί προς τους άλλους, φαινόμαστε και λιγότερο ελκυστικοί.
Αυτό έχει αποδείξει και αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η έλλειψη ύπνου

Κάτι που επηρεάζει αρκετά την εξωτερική εμφάνιση είναι ο ύπνος. Όταν έχουμε κοιμηθεί ελάχιστες ώρες, το πρόσωπο φαίνεται κουρασμένο, με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά μας.
Σουηδοί ερευνητές έβγαλαν φωτογραφίες ανθρώπους που είχαν κοιμηθεί τουλάχιστον οκτώ ώρες, αλλά και άλλους που δεν είχαν κοιμηθεί για 31 ώρες.
Όσοι δεν είχαν κοιμηθεί, είχαν πεσμένα, κρεμασμένα βλέφαρα, κόκκινα μάτια, μαύρους κύκλους και χλωμό δέρμα, χαρακτηριστικά που τους έκαναν λιγότερο ελκυστικούς από τους άλλους.

Το υπερβολικό κάπνισμα

Πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία, το κάπνισμα επηρεάζει και την εξωτερική εμφάνιση. Δημιουργεί ρυτίδες, κιτρινίζει τα δάχτυλα, τα νύχια και τα δόντια, ενώ ο καπνός ξηραίνει και το δέρμα. Παράλληλα, το υπερβολικό κάπνισμα επηρεάζει και την εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι. Βέλγοι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να αναφέρουν ποιους άνδρες βρίσκουν περισσότερο ελκυστικούς. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες προσελκύονται περισσότερο από τους μη καπνιστές ή από αυτούς που καπνίζουν περιστασιακά παρά με τους καπνιστές. Μάλιστα, οι γυναίκες τους προτιμούν περισσότερο για μακροχρόνιες σχέσεις.

Δημιουργεί ρυτίδες, κιτρινίζει τα δάχτυλα, τα νύχια και τα δόντια, ενώ ο καπνός ξηραίνει και το δέρμα.
Η κακία

Όσοι φαίνονται ευγενικοί και καλοί, είναι περισσότερο ελκυστικοί, σύμφωνα με κινεζική έρευνα. Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από άνδρες και γυναίκες να χαρακτηρίσουν ανθρώπους με ουδέτερες εκφράσεις. Όσοι χαρακτηρίστηκαν «σατανικοί» και «κακοί», θεωρήθηκαν και λιγότερο γοητευτικοί.

Η τεμπελιά 

Η όρεξη και η θέληση να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε, μας κάνει πιο συμπαθείς και κατ’ επέκταση πιο ελκυστικούς στους άλλους, σε αντίθεση με όσους δείχνουν απροθυμία και τεμπελιά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι ζήτησαν από φοιτητές να βαθμολογήσουν ο ένας τον άλλον τόσο ως προς την εμφάνιση όσο και ως προς τη συμπεριφορά. Το εντυπωσιακό ήταν ότι παρόλο που στην αρχή κάποιοι πήραν υψηλή βαθμολογία για την ελκυστικότητά τους, σταδιακά μειωνόταν, όσο αυξάνονταν οι ενδείξεις τεμπελιάς. Έτσι, η φυσική ελκυστικότητα επηρεάζεται ως ένα βαθμό από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, κάτι που σημαίνει ότι η γνώμη μας μπορεί να αλλάξει όσο γνωρίζουμε κάποιον καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποιες όμορφες γυναίκες προτιμούν άσχημους άνδρες και όχι απαραίτητα πλούσιους;

 

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι κιθαρίστες αρέσουν στις γυναίκες; Το πείραμα που έδειξε ότι δύσκολα απορρίπτουν έναν άνδρα που κρατά κιθάρα