Απλά βήματα και έξυπνα τρικ για καθαρό και λαμπερό δέρμα, ακόμη κι αν έχετε μόλις ξυπνήσει

1098
Για να έχετε καθαρό και λαμπερό δέρμα, που δεν έχει ανάγκη μακιγιάζ κι ας έχετε ξυπνήσει μόλις, χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα.

Σημαντική για το δέρμα, αλλά και όλο το σώμα, είναι η σωστή ενυδάτωση.
Αφήστε μπροστά σας κατά τη διάρκεια της  ημέρας ένα μπουκάλι νερό. Κάθε φορά που θα το βλέπετε θα θυμάστε ότι πρέπει να πιείτε.
Το νερό ενυδατώνει τόσο το δέρμα, όσο και τον εγκέφαλο που διατηρείται σε εγρήγορση.
Αν υπάρχει καλή ενυδάτωση στη διάρκεια της μέρας, η επιδερμίδα παραμένει ελαστική και νεανική.
Μόλις ξυπνήσετε, πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Θα επαναφέρει τη σφριγηλότητα και θα σας «ξυπνήσει».
Στη συνέχεια, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας κι αμέσως θα δείχνει αναζωογονημένο.

Επιπλέον, η άσκηση και η καλή ξεκούραση, τονώνουν τον οργανισμό.
Πριν ετοιμαστείτε για τη δουλειά ή όποια άλλη ασχολία σας περιμένει, αφιερώστε λίγα λεπτά για σωματική άσκηση. Έρευνες δείχνουν, ότι το πρωί η γυμναστική είναι πιο εποικοδομητική. Θα σας ξυπνήσει και θα σας ανανεώσει. Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί το σώμα και το μυαλό. Αρκούν λίγα λεπτά ήπιο τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα.

Δώστε σημασία στο χρώμα των ρούχων που θα επιλέξετε. Το χρώμα παίζει ρόλο στη όψη σας και στο πόσο κουρασμένοι δείχνετε. Το άσπρο και το μαύρο χρώμα, δεν τονίζουν τα χαρακτηριστικά και δεν κολακεύουν ιδιαίτερα.
Αντίθετα, πιο έντονα χρώματα που ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας σας, μπορεί να φωτίσουν το πρόσωπο, να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας και να προσδώσουν λάμψη.
Αν το χρώμα του δέρματος σας έχει πιο ψυχρή απόχρωση, επιλέξτε τόνους του ροζ, του μοβ, του γαλάζιου, ή έντονα χρώματα όπως κόκκινο και μπλε.
Αν η επιδερμίδα σας έχει θερμή απόχρωση, τότε προτιμήστε γήινους χρωματισμούς, όπως το κίτρινο, το χακί, το καφέ, το πορτοκαλί, το πράσινο.

Διαβάστε επίσης: Ποια προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια

 

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες; Τι πρέπει να προσέξετε για να μην λαδώνουν τα μαλλιά γρήγορα