Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να φοράνε make up στο γυμναστήριο. Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα

530
Μια από τις χειρότερες συνήθειες των γυναικών είναι ότι φοράνε make up στο γυμναστήριο.

Μερικές πηγαίνουν να γυμναστούν κατευθείαν μετά τη δουλειά, οπότε δεν έχουν χρόνο να ξεβαφτούν. Άλλες απλώς νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και προσέχουν την εικόνα τους ακόμη και στο γυμναστήριο. Όποιος και να είναι ο λόγος που το κάνουν, οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τις γυναίκες να πηγαίνουν χωρίς μακιγιάζ στο γυμναστήριο, καθώς καταστρέφουν το δέρμα τους.

Ο ιδρώτας και η υψηλή θερμοκρασία του σώματος που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της άσκησης ανοίγει του πόρους του δέρματος. Οι πόροι όμως, φράζονται από το makeup, με αποτέλεσμα το δέρμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.
«Αντίθετα με τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να απορροφώνται από το δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά, το make up στέκεται στο πρόσωπο. Έτσι, όταν ιδρώνουμε και ανοίγουν οι πόροι, το make up εισέρχεται πιο εύκολα μέσα στο δέρμα» ανέφερε Andy Millward, μέλος της Βρετανικής Ένωσης Θεραπείας, Ομορφιάς και Κοσμητολογίας.
Έτσι, δημιουργούνται πιο εύκολα σπυράκια, μαύρα στίγματα και το πρόσωπο φαίνεται ταλαιπωρημένο.

Παράλληλα, τα όργανα γυμναστικής, τα βαράκια και τα στρώματα έχουν πολλά βακτήρια, καθώς χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα. Τα βακτήρια αυτά, προσκολλώνται πάνω στο make up, ειδικά όταν οι γυναίκες αγγίζουν το πρόσωπό τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι αγγίζουμε το πρόσωπό μας κατά μέσο όρο 3,6 φορές την ώρα, πόσο μάλλον όταν είμαστε ιδρωμένοι.
Ειδικά, όταν το πρόσωπο είναι λιπαρό με τάση ακμής, το πρόβλημα αυξάνεται.

Αλλά και το ξηρό πρόσωπο μπορεί να επηρεαστεί. Το makeup παγιδεύει τον ιδρώτα μέσα στο δέρμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να κάνει το δέρμα ακόμη πιο ξηρό. Ουσιαστικά, έκκριση ιδρώτα από το σώμα γίνεται για να μπορέσει να διατηρήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία.
Με το makeup όμως, οι τοξίνες του ιδρώτα παγιδεύονται στο πρόσωπο, ενώ σκουπιδάκια που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα στο πρόσωπο.

Μπορεί μελλοντικά αυτή η συνήθεια να μην μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ή γήρανση του δέρματος, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά το πρόσωπο φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες να ξεβάφονται κάθε φορά πριν το γυμναστήριο με νερό ντεμακιγιάζ. Μπορούν επίσης, να βάλουν ένα serum, ώστε να μείνει το πρόσωπο ενυδατωμένο. Μετά το γυμναστήριο, πρέπει να πλυθεί με σαπούνι προσώπου.

Διαβάστε επίσης: Ο 1 στους 4 που γράφεται στο γυμναστήριο, παχαίνει. Γιατί η γυμναστική μπορεί να προσθέσει κιλά;

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι επιστήμονες θεωρούν νάρκισσους όσους δημοσιεύουν συστηματικά φωτογραφίες από το γυμναστήριο