Η ανορθόδοξη πασαρέλα του οίκου Gucci. Τα μοντέλα κρατούσαν ομοιώματα των κεφαλιών τους στα χέρια και το σκηνικό θύμιζε χειρουργείο (φώτο και βίντεο)

2362
Ο οίκος Gucci, που βρίσκεται στην κορυφή των επικερδέστερων επιχειρήσεων, έκανε αισθητή την παρουσία του στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο, με ένα σόου που έγραψε ιστορία.

Ένα απόκοσμο σόου εξελίχθηκε, με την πασαρέλα να έχει μετατραπεί σε κρύα αίθουσα χειρουργείου και τα μοντέλα να κρατούν αντίγραφα των κεφαλιών τους.
Εκπρόσωποι του οίκου αναφέρουν «Το Cyborg της Gucci είναι μετά-ανθρώπινο: έχει μάτια στα χέρια του, κέρατα ελαφιού, κουτάβια δράκων και διπλά κεφάλια. Είναι ένα βιολογικά αόριστο και πολιτιστικά ενήμερο πλάσμα«.
Εμφανής ήταν η επιρροή από την τηλεοπτική σειρά Game of Thronews, καθώς στην επίδειξη συμμετείχαν από χαμαιλέοντες μέχρι μωρά δράκων.
Μοντέλα με τρία μάτια, με απόλυτα λεπτομερή ομοιώματα των κεφαλιών τους στα χέρια, περπατούσαν φορώντας περίτεχνα υφάσματα και extreme αξεσουάρ στην πασαρέλα που ήταν διαμορφωμένη σαν χειρουργείο και προκαλούσαν ρίγος.
Ένα σόου που αν και φρικιαστικό, ήταν εντυπωσιακό.

Δείτε το βίντεο από την επίδειξη:

Εμπνευστής της βραδιάς ήταν ο συνεργάτης και creative director του οίκου, Alessandro Michele. Ως λάτρης των ταινιών φαντασίας, σχεδίασε μια επίδειξη με άρωμα τρόμου που θα μείνει αξέχαστη. Συνεργάστηκε με το Makinarium, το εργοστάσιο τεχνολογίας-τεχνικής με έδρα τη Ρώμη, ώστε να πετύχει πιστά αντίγραφα των κεφαλιών των μοντέλων, αλλά και τα υπόλοιπα εφέ που πρωταγωνίστησαν. Επί 6 μήνες οι εργαζόμενοι του εργοστασίου δούλευαν ακατάπαυστα για να δώσουν ζωή στα εκπληκτικά κομμάτια, από τα καλούπια των κεφαλιών των πραγματικών μοντέλων μέχρι τις 3-D εκτυπώσεις και τις σαρώσεις.

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την ιδιαίτερη επίδειξη μόδας του οίκου Gucci: 

 

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν στάση οι μεγάλοι οίκοι μόδας; Gucci, Louis Vuitton, Dior απαγορεύουν τα υπερβολικά αδύνατα και ανήλικα μοντέλα

 

 

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά το εγκαταλελειμμένο «παλάτι της μόδας» του Λάκη Γαβαλά. Η αξία του κοστολογείται στα 32 εκ. ευρώ (drone)