Η πρώτη transexual που στέφθηκε Μις Ισπανία και έγραψε ιστορία (βίντεο+φωτό)

2479
Η Angela Ponce έγραψε ιστορία στα φετινά καλλιστεία της Ισπανίας, καθώς είναι η πρώτη transexual που κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο στέμμα. Η 25χρονη στέφθηκε Μις Ισπανία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Universe 2018, που θα γίνει τον Νοέμβριο.

Η Ponce κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε 19 άλλες κοπέλες. Η νίκη της δίνει ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης προς τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Μάλιστα, συνέπεσε με τον μήνα του Pride, που γίνεται μία σειρά εκδηλώσεων, δηλώνοντας την περηφάνια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Δείτε τη στέψη:

«Ο κόσμος της μόδας έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Ήμουν η πρώτη trans στην πασαρέλα, ωστόσο δεν πρέπει να σταματήσουμε, γιατί υπάρχουν πολλά συντηρητικά άτομα εκεί έξω», δήλωσε η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς.

Το 2015 είχε συμμετάσχει ξανά στο διαγωνισμό, χωρίς όμως να πάρει τον τίτλο. Τώρα που τα κατάφερε, στοχεύει να γίνει η πρώτη trans που θα πάρει τον τίτλο της Miss Universe.
Στον παγκόσμιο διοργανισμό επιτρέπεται η συμμετοχή σε transgender από το 2012.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της:

Διαβάστε επίσης: Δεκατετράχρονο μοντέλο πέθανε από υπερκόπωση μετά από 13ωρο fashion show. Οι σκληρές συνθήκες εργασίας της