Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ραγάδες. Γιατί εμφανίζονται σε άνδρες και γυναίκες. Πώς φεύγουν ακόμη και με φυσικό τρόπο

4251
Η απότομη αυξομείωση του βάρους ή η αύξηση του ύψους προκαλούν ραγάδες, που αρχικά έχουν ροζ χρώμα και στη συνέχεια γίνεται λευκό.

Οι ραγάδες είναι πιο συνηθισμένες στις γυναίκες, όμως εμφανίζονται και στους άνδρες. Μοιάζουν με μικρές, λεπτές γραμμές, που είναι ανάγλυφες.
Όταν από ροζ γίνουν άσπρες, είναι δυσκολότερο να φύγουν ή να μην είναι τόσο ορατές.
Δημιουργούνται από το τέντωμα του δέρματος, καθώς με την αύξηση του βάρους οι ποσότητες κορτιζόλης στον οργανισμό μεγαλώνουν και οι ελαστικές ίνες του δέρματος χάνουν τη δύναμή τους.
Στις γυναίκες δημιουργούνται κυρίως μετά από την εγκυμοσύνη, ή μετά από απότομη αύξηση και απώλεια βάρους.
Στους άντρες και στα παιδιά δημιουργείται για τον ίδιο λόγο, την αυξομείωση βάρους.
Έρευνες δείχνουν, ότι όσοι ασχολούνται με την άρση βαρών είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ραγάδες. Όμως βασικό ρόλο παίζουν η ποιότητα του δέρματος και η διατροφή.

Μετά την απώλεια κιλών, οι ραγάδες μπορεί να ατονίσουν και να μην είναι τόσο ορατές, όμως δύσκολα θα εξαφανιστούν.
Ουσιαστικά, δεν υπάρχουν κανόνες πρόληψης κατά των ραγάδων. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και ελαχιστοποιεί την αυξομείωση βάρους.
Για να τις απομακρύνετε από το δέρμα σας αφού σχηματιστούν, υπάρχουν οι επιλογές της πλαστικής χειρουργικής, της μεσοθεραπείας, του λέιζερ, του πίλινγκ, οι υπέρηχοι και άλλες τεχνολογικές μέθοδοι.
Μπορείτε όμως να τις απαλύνετε και με τη χρήση φυσικών υλικών.

Αντιμετώπιση ραγάδων με φυσικά υλικά

Ζάχαρη: Οι δερματολόγοι ενημερώνουν, ότι η ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει σωτήρια λύση ενάντια στις ραγάδες.
Η κρυσταλλική υφή της, κάνει πίλινγκ στο δέρμα και φυσική απολέπιση.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρης και ανακατέψτε με λάδι ή χυμό λεμόνι. Απλώστε στο σημείο του σώματος που έχει ραγάδες και κάντε απαλό μασάζ για 10 λεπτά.
Επαναλάβετε καθημερινά και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά λίγες εβδομάδες αργότερα.
Πατάτα: Ο χυμός της πατάτας έχει βιταμίνες που συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος και στην αποκατάσταση της ελαστικότητας.
Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε την στο δέρμα σας εκεί που έχουν εμφανιστεί οι ραγάδες. Αφήστε να στεγνώσει και ξεβγάλτε.
Λεμόνι: Ο χυμός από λεμόνι περιορίζει τις ουλές του δέρματος, όπως και την ακμή. Συμβάλλει και στην λείανση των ραγάδων. Στύψτε ένα λεμόνι και με κυκλικές κινήσεις κάντε μασάζ.
Αλόη βέρα: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, είναι αποτελεσματικές σε διαφόρων ειδών τραύματα. Χρησιμοποιήστε το τζελ του φυτού για να απλώσετε μικρή ποσότητα στις ραγάδες. Αφήστε το να στεγνώσει. Δεν είναι απαραίτητο να το αφαιρέσετε.
Νερό: Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Η ενυδάτωση είναι σημαντική, καθώς αποτοξινώνονται οι πόροι του δέρματος και αποκαθίσταται η ελαστικότητα.

Διαβάστε επίσης: Καλλιτέχνιδα μετατρέπει τις ραγάδες σε έργα τέχνης. “Οι ατέλειες μας κάνουν μοναδικές και ξεχωριστές”.