Ποια φυσικά προϊόντα δυναμώνουν την τρίχα, περιορίζουν την αραίωση και κάνουν τα μαλλιά πλούσια και υγιή

2440
Η λεπτή και αδύναμη τρίχα, είναι πρόβλημα για άντρες και για γυναίκες. 
Με τη χρήση απλών υλικών, που είναι ακίνδυνα για το δέρμα, μπορείτε να δυναμώσετε την τρίχα σας και να επιταχύνεται την ανάπτυξη νέων.

Σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών και για την ενδυνάμωση τους, είναι η ενυδάτωση, η προστασία αλλά και η κυκλοφορία του αίματος.
Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με τα δάχτυλά σας στο τριχωτό της κεφαλής, για 5 περίπου λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και η κυκλοφορία του αίματος θα ενισχυθεί.  Όμως και κάποια φυσικά υλικά, βοηθούν τα μαλλιά να αναπτυχθούν υγιή και περιορίζουν την αραίωση.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο λειτουργεί ως φυσική ενυδάτωση για την τρίχα.
Βοηθά και στην όψη των μαλλιών. Απορροφά τη θαμπάδα και τα κάνει απαλά και λαμπερά.
Απλώστε περίπου 2 κουταλιές του γλυκού στα δάχτυλά σας ενώ ακόμη τα μαλλιά είναι στεγνά και χτενίστε με τα χέρια σας τις άκρες.
Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, αλλά λιγότερη ποσότητα στη ρίζα.
Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το ζεστό νερό, βοηθά το λάδι να μαλακώσει την τρίχα από τη ρίζα. Αφήστε το λάδι για 10 λεπτά και ξεβγάλτε καλά.

Γάλα ή το λάδι καρύδας
Το γάλα ή το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό conditioner.
Φτάνει στους πόρους της τρίχας και τους βοηθά να αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα κάνει την τρίχα λεία και απαλή.
Εφαρμόστε στο κεφάλι και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε το γάλα καρύδας στο κεφάλι σας για όση ώρα επιθυμείτε. Οι ειδικοί ενημερώνουν ότι και να μείνε στο κεφάλι για περισσότεροι από 3 ώρες, μόνο όφελος έχει για τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά.

Αλόε βέρα
Το φυτό με τις δεκάδες ιδιότητες, περιορίζει την αραίωση των μαλλιών και δυναμώνει την τρίχα από τη ρίζα της. Επιπλέον, μειώνει την πιτυρίδα.
Εφαρμόστε το τζελ της αλόης στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που ενισχύουν την ανάπτυξη και κρατούν μακριά τις λοιμώξεις. Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την τόνωση του πάχους των μαλλιών και το μήκος

Διαβάστε επίσης: Η βιταμίνη που δυναμώνει μαλλιά και νύχια και καθυστερεί τις ρυτίδες. Σε ποιες τροφές περιέχεται