Ποια προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια

760
Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια είναι οι αντιδράσεις του οργανισμού για να σας δείξει ότι χρειάζεστε ξεκούραση. Η κατακράτηση υγρών είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας τους. Αυτό που χρειάζεται για να εξαφανιστεί το πρήξιμο ή τουλάχιστον να μειωθεί είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά και προϊόντα.

Αγγούρια: Είναι η πιο κλασική θεραπεία για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και αποτελούν μια από τις πιο ενδεδειγμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση τους.  Περιέχουν βιταμίνη C, καφεϊκό οξύ και διοξείδιο του πυριτίου , τα οποία εμποδίζουν την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο. Η λύση είναι απλή. Καλύψτε τα μάτια σας με δύο παγωμένες φέτες αγγουριού για 20 λεπτά. Το νερό, που περιέχει το αγγούρι θα βοηθήσει στη ενυδάτωση της περιοχής ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους θα επιδράσουν ώστε να μειωθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια.

Πατάτες: Τις χρησιμοποιείτε όπως ακριβώς και τα αγγούρια για να μειώσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Οι πατάτες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και γι αυτό μπορούν να εξαλείψουν το πρήξιμο των ματιών. Για 20 λεπτά καλύψτε τα μάτια σας με δύο παγωμένες φέτες από πατάτες για να αισθανθείτε τη μείωση του πρηξίματος.

Νερό: Επειδή οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε κατακράτηση υγρών, η οποία εντείνεται από την αφυδάτωση, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Γάλα: Είναι άλλο ένα υγρό που θα μειώσει τις φλεγμονές και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Για 20 λεπτά αφήστε πάνω στα μάτια σας δύο βαμβάκια, τα οποία έχετε βουτήξει σε ζεστό γάλα. Το γάλα θα εξαλείψει την κατακράτηση υγρών, θα θρέψει και θα ενυδατώσει τα κουρασμένα μάτια.

Ασπράδια αυγών: Βοηθούν στο να μειωθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας ενώ παράλληλα επιδρούν στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην περιοχή. Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τον κρόκο του αυγού και στη συνέχεια χτυπήστε τα σε ένα μπολ. Απλώστε προσεκτικά το μείγμα με ένα πινέλο  και αφήστε το για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Η θεραπεία σας έχει ολοκληρωθεί αφού πλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Κουτάλια: Η θεραπεία με τα κουτάλια μειώνει τις σακούλες και αναζωογονεί το δέρμα.Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κουτάλια, τα οποία πρώτα θα έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο για να έχουν παγώσει. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε κλειστά μάτια μέχρι να πάρουν την κανονική θερμοκρασία τους.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του καφέ ως κρέμα ομορφιάς. Μαζεύει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνει απολέπιση, δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών

 

 

Διαβάστε επίσης: Πώς να προστατέψετε τα μάτια σας από το φως της οθόνης του υπολογιστή. Απλές και σωτήριες λύσεις