Πώς ο ύπνος μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα. Τα κλασικά λάθη που γερνούν το πρόσωπο πρόωρα.

2199
Κανένα αντιγηραντικό δεν είναι ισχυρότερο από τον επαρκή, ποιοτικό ύπνο, που ανανεώνει τον οργανισμό. Ιδιαίτερα για το δέρμα που θεωρείται, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και καταπονείται πολύ.
Ο ύπνος καταπολεμά τη φθορά και του επιτρέπει να κάνει φυσική ανάπλαση.

Κι αν ο χρόνος του ύπνου είναι αρκετός για να ανανεώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα, σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που κοιμόμαστε και άλλες κακές συνήθειες, το γερνάνε.

Κοιμάσαι «πάνω» στο πρόσωπό σου
Όταν κοιμόμαστε πάνω στο πρόσωπο, το δέρμα έρχεται σε επαφή με το μαξιλάρι σχηματίζοντας γραμμές, αποτέλεσμα της πίεσης σε συνδυασμό με το βάρος του κεφαλιού. Αν αυτή η στάση είναι χρόνια και επαναλαμβανόμενη, αφήνει τα σημάδια της στο πρόσωπο. Πρησμένα μάτια και γενικότερα πρησμένο πρόσωπο μόλις ξυπνάτε, μπορεί να οφείλονται στο «νόμο της βαρύτητας», αφού έτσι τα υγρά του προσώπου οδηγούνται προς την επιφάνεια. Σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου, ο ύπνος με το πρόσωπο προς τα κάτω οδηγεί σε «κρέμασμα» και απώλεια του κολλαγόνου του. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή με την μικρότερη δυνατή επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι.

Δεν καθαρίζεις το πρόσωπο σου πριν τον ύπνο
Το δέρμα του προσώπου συσσωρεύει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας βρωμιά, ιδρώτα, μικρόβια. Αν μάλιστα ασκείστε και ιδρώσετε, οι πόροι φράσσονται και προκαλούν «σπασίματα». Επομένως, το πλύσιμο του προσώπου, πριν τον ύπνο, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε κάποιο καλό καθαριστικό, που θα ανανεώσει το δέρμα στη διάρκεια της νύχτας.

Δεν πίνεις αρκετό νερό
Το πλύσιμο του δέρματος δεν είναι αρκετό για την ενυδάτωση του. Το βασικότερο είναι να πίνετε αρκετό νερό. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητα του. Η αφυδάτωση ευθύνεται για ξηρό δέρμα που εμφανίζει ρυτίδες και «σακούλες» στην περιοχή των ματιών. Εκτός από νερό, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει πολύ στην συστηματική ενυδάτωση του δέρματος.

Χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα περιποίησης
«Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Το γνωστό ρητό των προγόνων μας ισχύει και στην περίπτωση της περιποίησης του δέρματος. Μπορεί η αισθητική βιομηχανία να έχει κυκλοφορήσει τόνους διαφορετικών προϊόντων, αλλά αν δεν γνωρίζετε την ακριβή τους χρήση, μην τα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός προϊόντων με ρετινόλη για τις ρυτίδες, με κάποια προϊόντα για την ακμή, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό.

Διαβάστε επίσης: Η έλλειψη ύπνου προκαλεί σωματική κούραση και έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία

 

 

Διαβάστε επίσης: Απλά βήματα και έξυπνα τρικ για καθαρό και λαμπερό δέρμα, ακόμη κι αν έχετε μόλις ξυπνήσει