Τα δίδυμα κορίτσια με αλμπινισμό, που έγιναν supermodels. Μόλις ένα στα 20.000 παιδιά γεννιούνται με την πάθησή τους (φωτο)

11547

Όταν βλέπεις για πρώτη φορά τη Lara και τη Mara Bawar, η λέξη «supermodels» ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό. Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση όμως έχει προκαλέσει τελευταία ασυγκράτητο ενθουσιασμό στη βιομηχανία της μόδας.

Τα δύο δίδυμα κορίτσια από το Sao Paolo της Βραζιλίας έχουν αλμπινισμό, μια πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σε ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Ο αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων τα οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τη γνωστή ουσία μελανίνη η οποία ανάλογα με την ποσότητά της δίνει το σκούρο χρώμα στο δέρμα των ανθρώπων. Ο αλμπινισμός είναι μία γενετική διαταραχή κάποιων γονιδίων που εμφανίζεται και κληρονομικά από την γέννηση σε περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις.

Το 2016, η εξωτική εμφάνιση των κοριτσιών τράβηξε την προσοχή του Ελβετού φωτογράφου Vinicius Terranova, ο οποίος ζει στο Sao Paolo. Ο Terranova τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών με πρωταγωνίστριες τις δύο αδερφές, καθώς και την μεγαλύτερη αδερφή τους, Sheila, η οποία δεν έχει αλμπινισμό, προκειμένου να δείξει την ομορφιά που βρίσκεται στη διαφορετικότητα. Ονόμασε το πρότζεκτ «Flores Raras», δηλαδή «Σπάνια Λουλούδια».

Η Lara, η Mara και η Sheila έχουν έκτοτε ποζάρει για τη Nike, την Insanis και το Bazaar Kids, ενώ ο λογαριασμός τους στο Instagram έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Θαυμάστε την εντυπωσιακή οικογένεια παρακάτω.

?? Photography @viniciusterranova Styling @suyane_ynaya

A post shared by Lara Mara Sheila (@lara_mara_sheila) on

? @annapmm ?? Styling @suyane_ynaya

A post shared by Lara Mara Sheila (@lara_mara_sheila) on

PHOTO @viniciusterranova ? THIS LOVE IS REAL! ??? @marieclairebr @b.luxo @carolmellow

A post shared by Lara Mara Sheila (@lara_mara_sheila) on

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Το αθλητικό χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες, που σχεδίασε η Nike και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018