Το διάλυμα με μηλόξυδο και νερό καταπολεμά την ακμή και λειτουργεί ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Πως να το χρησιμοποιήσετε

7149
Το μηλόξυδο δημιουργείται από τη ζύμωση χυμού μήλου για να μετατραπεί το φυσικό σάκχαρο που περιέχει σε ξύδι. Για την καλύτερη λειτουργία του πρέπει να είναι βιολογικό, αφιλτράριστο και μη παστεριωμένο. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την καλή εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας.

Λειτουργεί ενάντια στα σημάδια γήρανσης
Τα ισχυρά οξέα που περιέχει το μηλόξυδο βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα μια πιο υγιής και νεανική όψη της επιδερμίδας. Πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου με υψηλό κόστος λέγεται ότι περιέχουν μικρή ποσότητα οξέων. Το μηλόξυδο περιέχει υψηλότερα επίπεδα και δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα με χημικές ουσίες, αφού είναι βιολογικό προϊόν.
Αν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο για τα σημάδια γήρανσης, απλώστε μικρή ποσότητα μηλόξυδο με μια μπατονέτα πάνω στα σημάδια. Αφήστε το πάνω σε αυτά για περίπου 20-30 λεπτά τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα και πλύντε καλά το πρόσωπό σας. Εφαρμόστε το για περίπου 6 εβδομάδες για να δείτε τα αποτελέσματα.

Λειτουργεί ενάντια σε σπυράκια και ακμή
Οι ουσίες που σχηματίζονται κατά την παρασκευή του μηλόξυδου, του δίνουν αντιβακτηριακές, αντι-μυκητιασικές και αντιικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη της ακμής και μολύνσεις του δέρματος. Επίσης, το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να αποφράσσει τους πόρους, ώστε να αναπνέει σωστά το δέρμα.
Έτσι, βοηθάει στη θεραπεία της ακμής. Το μηλόξυδο, εκτός από την απομάκρυνση της λιπαρότητας από το δέρμα, εξισορροπεί τα επίπεδα pH και προλαμβάνει την ξηρότητά του με τη σωστή παραγωγή σμήγματος.

Πώς να χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο στην επιδερμίδα σας
Λόγω της οξύτητας του μηλόξυδου, τις περισσότερες φορές πρέπει να το αραιώνετε με νερό προτού το εφαρμόσετε, σε ίση ποσότητα και τα δύο. Για να μη σας προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ανακινείστε καλά το διάλυμα. Μετά από κάποιο διάστημα που θα κάνετε τακτική χρήση, επιτρέπεται να αυξήσετε λίγο την ποσότητα μηλόξυδου στο διάλυμα.
Για να βεβαιωθείτε αν έχετε κάποια αλλεργική ή άλλη αντίδραση, εφαρμόστε πρώτα λίγη ποσότητα από το διάλυμα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος.
Τοποθετείστε το διάλυμα σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και με απαλές κινήσεις θα απομακρύνετε σκόνες και υπολείμματα σμήγματος από το πρόσωπο.
Η επιδερμίδα δεν είναι συνηθισμένη στην οξύτητα του διαλύματος. Για αυτό το λόγο στην πρώτη εφαρμογή αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
Αυξήστε το χρόνο δράσης μόνο αν δεν σας προκαλέσει κανένα πρόβλημα κατά την πρώτη εφαρμογή.
Σε περίπτωση που έχετε έξαρση ακμής, το διάλυμα του μηλόξυδου θα προκαλέσει ένα αίσθημα καψίματος στα σπυράκια.

Προσοχή! Το μηλόξυδο δεν πρέπει να το βάλετε στα μάτια σας.

Διαβάστε επίσης: Οι ανάγκες του δέρματος. Ποιο είναι το κανονικό, το ξηρό, το λιπαρό, το μικτό και τι ανάγκες έχει